Dentergemstraat 64
9800 Wontergem
Telefoonnummer051 63 60 63
mei
1

Op reis met kinderen onder de 12 jaar? Vergeet hun “Kids-ID” niet !

Elke persoon van Belgische nationaliteit die het Belgische grondgebied verlaat, moet over een identiteitsbewijs beschikken.

Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er de Kids-ID, afgeleverd door de gemeentelijke administratie.

De Kids-ID, de identiteitskaart voor jonge kinderen

De Kids-ID is een elektronische identiteitskaart voor kinderen. Ze bevat alle identiteitsgegevens van het kind en zijn/haar foto. Ze is geldig voor reizen binnen Europa en in sommige niet-Europese landen als het kind vergezeld wordt door een ouder die in het bezit is van een geldige identiteitskaart.

 

Denk er tijdig aan

De Kids-ID kost gewoonlijk 6 eur, maar de prijs kan schommelen volgens de gemeente waar ze aangevraagd wordt. Bij de aanvraag moet het kind aanwezig zijn.

Let wel: voorzie een wachttijd van twee à drie weken om de aangevraagde Kids-ID te ontvangen. Een spoedprocedure kost in de meeste gemeentelijke administraties meer dan 100 eur.

Vraag de Kids-ID dus tijdig  aan indien u zich met jonge kinderen naar het buitenland begeeft, zelfs al is het voor een kort verblijf in een buurland. Indien uw kind wegens medische problemen vanuit het buitenland gerepatrieerd moet worden, moet het immers in orde zijn met zijn identiteitsdocumenten.

 

Bron: Europ Assistance

apr
15

Paasweekend

Het kantoor is open op zaterdag 16 april van 9u tot 12u. Gesloten op Pasen 17april én op Paasmaandag... | Lees meer
mei
12

Hemelvaartsdag

Ter gelegenheid van Hemelvaart is het kantoor gesloten op donderdag 13 mei. We zijn er graag terug v... | Lees meer